sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Lähtölaskenta alkaa...

Olen lähdössä helmikuussa 2010 vaihtoon Belgiaan, kaupunkiin nimeltä Leuven. Ajattelin aloittaa piakkoin kirjoittamaan blogia kokemuksistani. Yritän päivittää blogia noin kerran-kaksi viikossa.



Tällä hetkellä valmistelut ovat vielä kunnolla kesken ja odotan lopullista vahvistusta asunnosta, jonka olen etukäteen onnistunut vuokraamaan kaupungista. Useat entiset vaihto-oppilaat ja paikalliset opiskelijat Leuvenissa varoittelivat, että asunnon vuokraaminen on tarkkaa puhaa, sillä Belgian lainsäädännön mukaan vuokrasopimus ei ole samalla tavalla yhtä helposti purettavissa kuin Suomessa. Vuokrasopimus tehtiin yliopiston valmiille sopimuspohjalle, joka oli kaikkine pikkutarkkoine ehtoineen ja minimalistisine fontteineen kolmen sivun pituinen. Sopimus voitiin laatia vain flaaminkieliseen versioon, mutta onneksi sain mukaan englanninkielisen version ehtojen tankkaamiseen. Kunnon oikeustieteilijä ei nimeään joka paperiin laita!



Minua vaivaa hieman se, etten ole nähnyt asuntoa etukäteen, mutta onneksi vuokraisäntä laittoi mukaan kuvia. Keittiö on oma, mutta WC ja suihku yhteiset. Onneksi yhteisiin tiloihin tulee siivooja! Asunto vaikuttaa muuten todella kivalta ja sijainti on ihan yliopiston liepeillä. Tuttavieni mukaan myös hyvät baarit sijaitsevat lähistöllä.  Laitan tähän muutaman kuvan uudesta asunnosta. Yritän hankkia digikameran reissuun niin sillä voi ottaa paikan päällä kuvia enemmän :)